Busstur med studiebesök hos företagare – hantverk, hållbarhet och återbruk

Följ med kostnadsfritt till trävisionärerna i designstudion Ringvide, återbruksvisionären på Gotland Garbage, samt ullvisionärerna på Gotlands Strumpfabrik. Lunch på anrika och lokalvurmande Hotell Slitebaden.

Första veckan i maj är det nationella Landsbygdsveckan. Det uppmärksammar Leader Gute och vårt projekt ”Vi landsbyggare på Gotland” bland annat med denna busstur den 4 maj. Då tar vi bussen norrut och träffar några av de intressanta företagare som sysslar med hantverk, hållbarhet och återbruk på öns landsbygder; trävisionärerna i designstudion Ringvide, återbruksvisionären på Gotland Garbage, samt ullvisionärerna på Gotlands Strumpfabrik. Lunch äter vi på anrika och lokalvurmande Hotell Slitebaden.
Vi vill synliggöra de gotländska landsbygdernas rika, innovativa och intressanta företagarliv, och inspirera dem som ännu inte vågat att prova sin idé att ta steget och upptäcka möjligheterna i att driva företag i landsbygd. Ett 15-tal studenter som studerar samhällsplanering på Campus Gotland följer med. Det finns plats för totalt 50 deltagare – först till kvarn gäller! Deltagande är kostnadsfritt och anmälan görs till info@leadergute.se.
Mer info finns HÄR