Busstur med studiebesök hos företagare – innovativ och hållbar framtidsmat

Följ med kostnadsfritt till ostvisionärerna på Gotland Creamery, linsvisionären Ekofrida, samt korvisionärerna på Gotlands korvfabrik. Lunch på trevliga och lokalvurmande Bistro Burs.

 

Första veckan i maj genomförs nationella Landsbygdsveckan. Det uppmärksammar vi på Leader Gute och vårt projekt ”Vi landsbyggare på Gotland” bland annat med denna busstur den 5 maj. Vi tar vi bussen söderut och besöker några av de spännande företagare som ägnar sig åt innovativ och hållbar framtidsmat på öns landsbygder. Vi kommer få besöka ostvisionärerna på Gotland Creamery, linsvisionären Ekofrida, samt korvisionärerna på Gotlands korvfabrik. Lunch äter vi på trevliga och lokalvurmande Bistro Burs.
Syftet med bussresan och studiebesöken är att synliggöra de gotländska landsbygdernas rika, innovativa och intressanta företagarliv, det entreprenörskap som existerar här och vad det bidrar med på Gotland. Vi vill också inspirera dem som ännu inte vågat att prova sin idé att ta steget och upptäcka möjligheterna i att driva företag i landsbygd.
Ett 30-tal elever från Naturbruksprogrammet, Wisbygymnasiet, kommer att följa med. Det finns dock plats för totalt 50 deltagare – först till kvarn gäller! Medverkan är kostnadsfri och anmälan görs till info@leadergute.se. Mer info finns  HÄR