Ny ansökningsomgång och nya Öppet Hus-möten

Nu är nya ansökningsomgången gällande projektstöd från Leader Gute öppen! Detta stöd är till för större utvecklingsprojekt med bred förankring och nytta i en bygd. För att stötta er som vill söka projektstöden bjuder vi in till två Öppet Hus-möten i augusti och september.

Den 15 augusti öppnade vår nya ansökningsomgång gällande projektstöd från Leader Gute. Detta stöd är till för större utvecklingsprojekt med bred förankring och nytta i en bygd.

Ansökningsomgången pågår till och med den 15 oktober. Sedan beslutar Leader Gutes styrelse vilka ansökningar om projektstöd som ska prioriteras för stöd. Därefter tar Jordbruksverket beslut om stöd.

(Observera att våra mindre stöd till miniprojekt kan sökas löpande – med enklare ansökan och snabbare beslut än för de större projektstöden).

För att särskilt stötta er som vill söka de mer omfattande projektstöden – bjuder vi in till två Öppet Hus-möten i augusti och september:

31 augusti 2023 kl. 16.00–18.00  Hur formas ett leaderprojekt som kan söka projektstöd?

14 september 2023 kl 16.00–18.00  Så skrivs en konkret ansökan om projektstöd i Jordbruksverkets E-tjänst.

Båda mötena äger rum på Gotland Grönt centrum i Roma, i konferenssalen ovanför restaurangen.

OBS! Föranmälan krävs till dessa möten. Skicka din anmälan till info@leadergute.se så snart som möjligt men senast vid lunch dagen innan varje möte. Vi kan ta emot ett 30-tal deltagare vid varje möte och först till kvarn gäller.

Redan nu kan ni som är intresserade av att söka projektstöd ta hjälp av vår checklista. I checklistan svarar ni på några frågor och skickar in till oss. Vi gör sedan en bedömning om ert projekt har möjlighet att söka stöd och ger feedback.

Läs mer om projektstöd HÄR

Checklistan hittar du HÄR!