Det blir information och dialog om nuläget och framtiden för de blå näringarna på Gotland.
Vi bjuder på en lätt smakprovsbuffé med innovativ blå mat – både av fisk fångad i Ronehamn och av havsväxter.
Kocken Gustaf Kristiansson från Bakfickan i Visby, för dagen gästkock på Kapten Grogg, ger sin syn på blå mat.
Gunilla Rosenqvist, projektledare
för Blått Centrum Gotland och föreståndare vid Forskningsstationen AR, ger forskarens perspektiv på Östersjön och de blå näringarna.
Allan Pettersson beskriver hur det nya småskaliga och hållbara fisket utvecklas på ön. Allan har varit husbehovsfiskare hela sitt liv. Han har arbetet med flera fiskeprojekt, t.ex. ”Fisk från Gotland – hållbart och smart”. Han jobbar nu även delvis för Gutefisk.
Därefter blir det tid för fika, frågor, samtal och summering.
OBS! Eftersom antalet platser är begränsat p.g.a. brandskyddsregler, gäller anmälan och ”först till kvarn”. Skicka din anmälan så snart som möjligt och senast den 30 maj till
VARMT VÄLKOMMEN!