Landsbygdsveckan – följ med på bussutflykter till innovativa entreprenörer!

Under Landsbygdsveckan anordnar Leader Gute och vårt projekt "Vi landsbyggare på Gotland" två bussturer till innovativa entreprenörer på öns landsbygder. Den 4 maj till företag inom hantverk, hållbarhet och återbruk. Den 5 maj till företag inom innovativ och hållbar framtidsmat.

Den 2 till 7 maj genomförs den nationella Landsbygdsveckan. Initiativtagare är Sveriges lantbruksuniversitet (SLU), Landsbygdsnätverket och Tillväxtverket. Aktiviteter genomförs av en lång rad aktörer på landsbygderna runt om i hela landet. Läs mer om Landsbygdsveckan HÄR

Leader Gute och vårt projekt ”Vi landsbyggare på Gotland” genomnför två bussturer under Landsbygdsveckan:

4 maj – Busstur med studiebesök hos företagare – hantverk, hållbarhet och återbruk

Under den 4 maj tar vi bussen norrut och träffar några av de intressanta företagare som sysslar med hantverk, hållbarhet och återbruk på öns landsbygder; trävisionärerna i designstudion Ringvide, återbruksvisionären på Gotland Garbage, samt ullvisionärerna på Gotlands Strumpfabrik. Lunch äter vi på anrika och lokalvurmande Hotell Slitebaden.
Vi vill synliggöra de gotländska landsbygdernas rika, innovativa och intressanta företagarliv, och inspirera dem som ännu inte vågat att prova sin idé att ta steget och upptäcka möjligheterna i att driva företag i landsbygd. Ett 15-tal studenter som studerar samhällsplanering på Campus Gotland följer med. Det finns plats för totalt 50 deltagare – först till kvarn gäller! Deltagande är kostnadsfritt och anmälan görs till info@leadergute.se.
Mer info finns HÄR

5 maj – Busstur med studiebesök hos företagare – innovativ och hållbar framtidsmat

Under den 5 maj tar vi bussen söderut och besöker några av de spännande företagare som ägnar sig åt innovativ och hållbar framtidsmat på öns landsbygder. Vi kommer få besöka ostvisionärerna på Gotland Creamery, linsvisionären Ekofrida, samt korvisionärerna på Gotlands korvfabrik. Lunch äter vi på trevliga och lokalvurmande Bistro Burs.
Syftet med bussresan och studiebesöken är att synliggöra de gotländska landsbygdernas rika, innovativa och intressanta företagarliv, det entreprenörskap som existerar här och vad det bidrar med på Gotland. Vi vill också inspirera dem som ännu inte vågat att prova sin idé att ta steget och upptäcka möjligheterna i att driva företag i landsbygd.
Ett 30-tal elever från Naturbruksprogrammet, Wisbygymnasiet, kommer att följa med. Det finns dock plats för totalt 50 deltagare – först till kvarn gäller! Medverkan är kostnadsfri och anmälan görs till info@leadergute.se. Mer info finns  HÄR