Leader Gute söker driven junior projektmedarbetare

Nu söker Leader Gute driven junior projektmedarbetare för att stärka ungas entreprenörskap på landsbygden!

Vill du att Gotlands landsbygder ska vara en bra plats för unga att bo, leva och arbeta på? Vi söker dig med stort engagemang och drivkraft som vill göra skillnad genom att stärka ungas entreprenörskap och lyfta unga som bor och verkar på Gotlands landsbygder!

Leader Gutes projekt ”Vi landsbyggare på Gotland” handlar om att lyfta och utveckla det sociala entreprenörskapet på öns landsbygder. Vi vill med inspiration, erfarenhetsutbyte och kunskapsöverföring stimulera flera att bli det vi kallar ”landsbyggare” – det vill säga sådana som gör insatser för att utveckla den egna bygden. Satsningen är främst inriktade på unga landsbygdsbor.

Projektet inleddes 2022 och går nu in i sitt sista och avslutande år. Därför kraftsamlar vi för ungas entreprenörskap och letar efter dig som vill arbeta med att nå ut till, inspirera och stärka ungas entreprenörskap på Gotlands landsbygder.

Läs mer om projektet här: https://www.landsbyggare.se/gotland/

Arbetsuppgifter

Hos oss ingår du i ett litet och engagerat team av medarbetare med olika ansvarsområden som peppar och stöttar varandra där det behövs.

Du kommer att tillsammans med kollegor arbeta med att arrangera och genomföra fysiska träffar, föreläsningar, workshops och liknande som rör entreprenörskap och innovation, både social och ekonomisk. Målgruppen för aktiviteterna är unga 13–25 år på Gotlands landsbygder.

Du kommer även tillsammans med kollegor att arbeta med kommunikation mot målgruppen unga 13–25 år på Gotland inom ramen för projektet. Exempelvis via plattformarna Instagram, snapchatt eller liknande. Inom ramen för detta ska du även göra inslag och lyfta unga ”landsbyggare” som verkar på ön.

Du ska aktivt arbeta för att vara där unga är och anpassa innehåll och projektets aktiviteter efter ungas behov och intressen. Detta innebär att aktivt söka upp unga och undersöka deras intressen och behov för att utforma projektets aktiviteter efter detta. Du kommer även att samarbeta med andra relevanta aktörer och föreningar på Gotland.

Kvalifikationer:

Vi tror att du som söker är i början av din karriär med minst en gymnasieexamen. Du har en dokumenterad erfarenhet av engagemang i ungdoms- och landsbygdsfrågor och erfarenhet från föreningsliv och/eller av företagande är meriterande. Kanske har du eller så har du varit engagerad i en förening, eller kanske drivit ett eget företag eller UF-företag?

Du har ett brett nätverk bland unga på Gotlands landsbygder och mycket god erfarenhet av att använda sociala medier och andra digitala plattformar där unga är.

Som person är du engagerad, social och utåtriktad, ansvarstagande, pragmatisk och samarbetsvillig. Du är intresserad av att lära dig nya saker, samt ta och genomföra egna initiativ.

Du har körkort samt möjlighet att använda egen bil i tjänsten.

Tjänsten förutsätter stor flexibilitet, drivkraft samt ett brinnande engagemang för att utveckla Gotlands landsbygd. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning

Under förutsättningar att tillräckliga medel görs tillgängliga avser Leader Gute tillsätta en visstidsheltidstjänst och en visstidsdeltidstjänst eller två visstidsdeltidstjänster med olika omfattning beroende på förutsättningar och arbetsuppgifter. Tjänsterna löper till fram till senast 2024-12-31.

Vi tillämpar provanställning på 6 månader. I tjänsten ingår friskvårdsbidrag, tjänstepension, samt kollektivavtal. Tjänsteställe är föreningens kontor på Gotland Grönt Centrum i Roma. Uppdraget kräver flexibilitet utifrån målgruppens behov och kan ske både dagtid, kvällar och helger. Distansarbete i viss mån kan diskuteras men utgår ifrån arbetets behov. Körkort och egen bil för tjänsteresor krävs.

Leader Gute erbjuder en månadslön på mellan 20 000 – 25 000 kr beroende på tidigare erfarenhet.  Eventuell milersättning utgår också efter redovisning.

Om oss

Leader Gute är ett av 40 leaderområden i Sverige och omfattar Gotlands landsbygder (ej Visby). Vi finansierar utvecklingsidéer som gör vår landsbygd mer hållbar, attraktiv och levande. Verksamheten finansieras av EU, svenska staten och Region Gotland.

Föreningen leds av en styrelse som består av landsbygdsintresserade representanter från föreningar, företag och offentliga aktörer. Föreningen har breda nätverk och samarbeten regionalt.

Information om Leader finns på Jordbruksverkets hemsida https://jordbruksverket.se/lokaltleddutveckling, mer specifika uppgifter om Leader Gute finns på vår webbplats: https://leadergute.se/

Så ansöker du

Sista dag att ansöka är 2023-11-09

Skicka CV samt personligt brev via E-post till: ellen.lundkvist@leadergute.se

Vi kommer att kalla till intervjuer löpande även innan sista ansökningsdatum.

Omfattning

Under förutsättningar att tillräckliga medel görs tillgängliga avser Leader Gute tillsätta en visstidsheltidstjänst och en visstidsdeltidstjänst eller två visstidsdeltidstjänster med olika omfattning beroende på förutsättningar och arbetsuppgifter. Tjänsterna löper till fram till senast 2024-12-31.

Arbetsgivare

Leader Gute

Roma Lövsta 12

622 54 Romakloster

Kontakt

Verksamhetsledare

Ellen Lundkvist

Ellen.lundkvist@leadergute.se

0498-501 80