Ny ansökningsomgång för projektstöd – och Öppet Hus-möte

Den 1 december öppnar nästa ansökningsomgång för projektstöd till större utvecklingsprojekt på öns landsbygder. Inför ansökningsomgången bjuder Leader Gute in till Öppet Hus den 16 november - med fokus på hur en ansökan skrivs.

Den 1 december 2023 öppnar nästa ansökningsomgång för Leader Gutes projektstöd till större utvecklingsprojekt på öns landsbygder. Ansökningsomgången pågår till och med den 2 januari 2024.

Inför denna ansökningsomgång bjuder Leader Gute in till Öppet Hus den 16 november kl. 15.00 – 17.00. Under mötet fokuserar vi på hur ni skriver er ansökan om projektstöd i Jordbruksverkets E-tjänst.

Öppet Hus-mötet äger rum på Leader Gutes kansli vid Gotland Grönt Centrum, Roma.

OBS! För att medverka ska ni i god tid ha ha skickat in en checklista angående er projektidé och tänkta ansökan till Leader Gute – och fått feedback från vårt kansli. Checklistan kan du ladda ner HÄR

Projektstöd är till för större utvecklingsprojekt ställer höga krav på ansökan och redovisning. I ansökan (via Jordbruksverkets E-tjänst) ska det bland annat framgå hur projektet stämmer överens med leadermetoden och Leader Gutes strategi.

Läs mer om projektstöd HÄR

Under mötet den 16 november ger vi en övergripande beskrivning av projektstöd. Sedan lägger vi tonvikt på följande punkter:

  • Att beskriva ert projekt i Jordbruksverkets E-tjänst. Grunden är att först formulera ett projekt som stämmer överens med leadermetoden och Leader Gutes strategi. Sedan gäller det att föra över denna projektformulering på ett korrekt sätt till ansökningsformuläret i E-tjänsten.
  • Så bedöms er ansökan om projektstöd. När ni sänt in er ansökan via E-tjänsten så bedöms den av Leader Gutes styrelse som kallas LAG (Lokal Aktionsgrupp). För att göra bedömningen använder sig LAG av så kallade urvalskriterier som poängsätts. Här går vi igenom hur detta går till.
  • Bilagorna som ska bifogas ansökan. Med er ansökan ska ett antal bilagor bifogas. Dessa måste vara korrekt ifyllda, hänga ihop med målen i ert projekt och visa att ni har förutsättningar att genomföra projektet. Det handlar bland annat om budget. Vi lägger tonvikten på de bilagor som vi av erfarenhet vet kan upplevas särskilt knepiga.
  • Tips till er som ska ansöka om projektstöd. Vi avslutar med att summera vad som är viktigast att tänka på när ni skriver in ansökan i E-tjänsten. Och ger er våra bästa tips för att underlätta detta arbete.

Efter denna genomgång finns tid för frågor och samtal. Vårt fikabord är uppdukat under hela mötet.

Anmälan till Öppet Hus-mötet den 16 november: Skicka din anmälan till info@leadergute.se senast den 14 november.

Varmt välkommen!